Hajnalváros FRPG
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

You are not connected. Please login or register

Sárga Elefánt Piac

3 posters

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Sárga Elefánt Piac Empty Sárga Elefánt Piac Kedd Ápr. 10, 2012 1:19 am

Lex

Lex
Admin
Admin

Sárga Elefánt Piac 434D5888-93BF-49FA-8ED2-5FEB4DA644E7

A Sárga Elefánt középső-déli részén terül el a hatalmas, állandó vásár, amit a kis zsúfolt kerület többi része félkör alakzatban ölel körbe három oldalról. Ha a Nap Körút Jangal-Parbat aortája, akkor az Elefánt Út az indiai kerületet bejáró artéria. A piac kis utcácskái pedig apró hajszálerek végeláthatatlan, kaotikus, labirintus-szerű hálózata, amin állandó a nyüzsgés és a hangzavar.

https://hajnalvaros.hungarianforum.net

2Sárga Elefánt Piac Empty Re: Sárga Elefánt Piac Szer. Nov. 28, 2012 8:50 am

Smaragdházy Csongor

Smaragdházy Csongor
Fejlődő
Fejlődő

Az indiai negyed. A káosz földje a nyomozó számára, let légyen az még az alkohol megnyugtató mámorán kívül is. Csongor hiába feszítette hát meg akaratát, és nem ivott lassan három napja: a "cowboykalapos párbajhős" személyleírású fazon a tölgyre se akart előkerülni. Tudom butácska egy leírás volt ami alapján hősünk nyomozott, de az egyetlen amivel Csongor rendelkezett, ráadásul saját maga is mintha már látott volna valahol egy ilyen arcot...

~A smaragderdőben? Vagy a holdfényparkban? Eh a lomb szakadna rá ezt az emléket nem tudom előkotorni!~

Így hát maradt az egyetlen nyom amit követhetett, és ami minden nyomozó rémálma: "...cowboykalapos párbajhős, arra ment..." a roma férfi akitől ez a félinformáció származott különben is úgy nézett ki, mint aki hallucinálni is képes séta közben, vagy mégsem?

~Lehetetlen!~

A szerencse Csongor mellé szegődött egy darabig: a szokásos iszonytató emberárban meglátta az emberét. Azonban ez a hírhedten szeszélyes jószág, amit egyik kezével adott a másikkal elvette: hiába a józansággal járó zsenialitás, a két tucat mód ami hirtelen az Ifjú eszébe jutott a cowboy elkapására, ebben a tömegben kivitelezhetetlenné vált. Maradt hát az "old fashion way" ahogy a művelt angol mondaná. Csongor csak sodródott az árral, egyre közelebb és közelebb vitetve magát a célszemélyhez, akit "invitálnia" kell az Aranyalma hotelbe, a keresztapájához. Persze a hatalmasok játékában minden bábú próbál többet tudni a helyzetéről, ezért előbb kikérdezte volna maga is, hogy mi olyan érdekes benne a kalapján kívül. Az persze az ego felszíne alatt maradt szegény naiv kis keresztfiamban, hogy egy vadnyugati párbajhős nem szereti ha a múltjáról faggatják. Csongor, Csongor te naivitásodban is zseniális huszár... Fel sem merül benned hogy a lépésed pontosan előre kiszámított.

3Sárga Elefánt Piac Empty A jó, a rossz, és a piac... Pént. Jan. 04, 2013 12:54 pm

Neat

Neat
Fejlődő
Fejlődő

Az az öregedő gyerek az erdőből megint itt van. Különös a viselkedése, mintha nem ivott volna a közelmúltban. Pedig legutóbb ez épp olyan természetes állapotának tűnt, mint nekünk annak idején, ha épp nem volt meló.
Valószínűleg nem vettem volna észre, ha csak le akar lőni, esetleg óvatosan mögém lopakodni. Egészen ügyes. A tömeg azonban mindkét tevékenységében gátolta. Pedig a kora esti időpont és a szürkés környezet ideális választás volt részéről egy esetleges rajtaütésre.
~ Mit keres ez itt? Nem emlékszem, hogy dolgunk lenne egymással.
Persze ennek ellenére azért ott keringtek fejemben a gondolatok jelenlétének lehetséges fenyegető indokairól. Akit egyszer hátba lőnek, az mindig hátranéz. Már ha túlélte, ugye. Mint én.
Befordulok az egyik kis sikátorba a kelmeárusok között, majd míg takarásban vagyok, két fal között támaszkodva fellököm magam a földszintes épület pereméig. Felhúzom magam, a tető széléhez guggolok, pisztolyomat pedig a fezembe veszem. Figyelem, érkezik-e társaságom.

4Sárga Elefánt Piac Empty Re: Sárga Elefánt Piac Szer. Márc. 06, 2013 7:27 am

Smaragdházy Csongor

Smaragdházy Csongor
Fejlődő
Fejlődő

Csongor addig addig óvakodott a tömegben, mígnem felkínálkozott egy kitűnő alkalom: a kelmeárusok felé egy pillanatnyi rés nyílt a húsból gyúrt zajos falon, és hősünk átcsúszhatott rajta, mielőtt a dolguk után siető hinduk újra lezárták volna előle az utat. Csakhogy célpontját e manőver közben szem elől tévesztette.
~A jó édes Juharszirup ragadna az ülepére ennek a...~
Itt sok, a történetünk szempontjából nem túl érdekfeszítő jelzőt használt a Jangal lakóira, majd mentőötletként körültekintett. A szerencse még mindig szélesen mosolygott rá, ugyanis embere nem a tömeg egybefüggően pulzáló beteges halványzöld fénymasszájában, (Ahol még magam sem találtam volna meg.) hanem a szomszédos sikátort létrehívó épületek egyikének tetején múlatta az időt. Mélyzöld életfényét ha akarta se téveszthette volna el. Ahogy azt sem, hogy a "szuperseriff" ahogy drága keresztfiam hívni szokta, összehúzta magát mint ha rejtőzne vagy lesne valamire. Természetesen én láttam volna egy háztömbön keresztül is, hogy fegyver van nála de ez a történet nem rólam szól. Csongor képességei pedig az eredetéhez méltóan korlátoltak. Azonban önmagának sem bevallottan gyanítani kezdte, hogy valami nincs rendben. Ettől függetlenül besétált a sikátorba és a félreértéseket elkerülendően, immár körültekintés nélkül, felnézett. A célszemélynél pisztoly a kézben, nála pedig egy felbecsülhetetlen értékű doboz a számos zakóbelsőzsebe egyikében. A további esetleges félreértéseket elkerülendően, pedig előre köszönt, angolul. Én az amerikai angolt használtam volna ebben a kivételes esetben, azonban fiatalság bolondság. Előkelő, úri angol módjára hangzott az üdvözlés, amire látszólag nem volt elrettentő hatással a pisztoly látványa:
- Micsoda kellemes nap, nem gondolja mr. Neal?
Valójában persze leizzad a gondolattól, hogy a válasz esetleg golyó formájában érkezik, és ő nem fásul el idejében.

5Sárga Elefánt Piac Empty Re: Sárga Elefánt Piac Szomb. Márc. 23, 2013 5:57 am

Neat

Neat
Fejlődő
Fejlődő

Alaposan végigmérem ezt a jómadarat, aki valamiféle Neal-hez beszél. Tekintve, hogy legjobb tudomásom szerint nincs mellettem más a tetőn, valószínűleg engem téveszt össze valakivel.
- Az nem én vagyok. Mit akarsz tőlem?
Magam előtt tartom a fegyvert úgy derékmagasságban, egyik lábammal pedig a ház peremére lépek. Szabad kezemmel térdemen támaszkodom. Hacsak nem valami csodabogár ez is, ilyen távolságból gond nélkül lelövöm bármikor.
Talán sejthető, de nem szeretem, ha baszakodnak velem. Egyáltalán nem. Ez a kölyök pedig igazán kezd bosszantani ezzel a körmondatozásával. A gusztustalan britteskedéséről már nem is beszélve.
- Kinyitod végre a szádat, vagy én nyissalak ki?
Finoman megemelem a pisztoly csövét, majd vissza, jelezvén türelmem fogytát. Közben figyelem, nincs-e fegyvere vagy valami ahhoz hasonló, amivel kiegyenlíthetné a helyzetet.
Leginkább az bosszant talán, hogy csevegnem kell vele céljának kiderítése miatt. Ki nem állhatom a sok locsogást. Így is többet gondolkodtam már ezen a helyzeten, mint amennyit férfiembernek illene.
Arcizmaim kisimulnak, pisztolyom csöve pedig egyenesen a kölyök szeme közé néz. Ha bármivel próbálkozik, vagy nem hajlandó válaszolni, golyót repítek a fejébe.

6Sárga Elefánt Piac Empty Re: Sárga Elefánt Piac Hétf. Ápr. 01, 2013 8:41 am

Smaragdházy Csongor

Smaragdházy Csongor
Fejlődő
Fejlődő

Drága keresztfiam, származása ellenére rendelkezik pár meglepő előnnyel, amivel sok tiszta vérű rokonom nem. Minthogy már rájött, hogy rájött nem tud sem ráijeszteni, sem egyéb más módon hatni „prédájára”, aminek eredménye használható információ lenne, akarva akaratlan a másik módszert alkalmazta ami egyetlen pillantásból áll, és nincs benne érintve semmiféle természetfeletti. Két másodpercnyi megfigyelés:
~ A ruházat nem színészkedés, valóban ez a szokványos viselete. A szemei... Van bennük valami amit eddig csak a keresztapáéban láttam, az igazán nagy korral járó enyhe fásultság. Sebészeti génújítás? Mutáció? Efféle képessége a Keresztapának is van, sebészei is szép számmal akadnak, nem ezért kell neki.
A kalapból hiányzik egy darab:
- Felvágás? Biztos, hogy nem: ez az ember (?) nem követi a divatot.
- Közelharc? Valószínűtlen. Ez két egymás végén találkozó vágás.
- Rituálé? Talán. Biztos, hogy nem normál vallásbéli, nem is szektás akkor nem villogtatná. Talán… Valami más.
Túl kevés adat. Ez alapján nem lehet biztosat mondani.
A fegyvert tartó kar nem remeg, semmi jele bizonytalanságnak, ha nem jövök elő a meghívóval, lelő. A fegyver… Erős magnum szerű pisztoly, elég ereje van, hogy talán még fásultan is keresztülvigye a fejem. A mozdulat rutinszerű és villámgyors volt, tehát gyakorlott párbajhős. Alig érezhető, de csak egyféle női parfüm… tehát azért van valakije, vagy egyszerűen csak egyetlen örömlányra futotta. Az akcentusa eredeti amerikai. Egy legalább egyszer megfiatalított amerikai párbajhős, aki beszél magyarul? Elég furcsa, de elég ez ahhoz, hogy valakit meghívjanak az Aranyalma Hotelbe? Hamarosan kiderül.~
Sajnos öntelt kis Csongorunk millió dolgot nem vett észre, és a de talán én vagyok túl szigorú, elvégre ez még pályafutásának kezdetén volt. Azonban azt már nehezebben nézem el neki, hogy az Úri akcentus maradt, bár a megadón égnek emelt kezek némileg rontottak az összhatáson.
- Ezer bocsánat a nyelvbotlásomért, mr. Neat! Egy üzleti felkérésre szeretném meginvitálni, ami igen komoly anyagi haszonnal járna. Ha megengedi…
Ezzel Csongor zakója belső zsebére mutatott.
…elő is venném a meghívót, és az előleget.

7Sárga Elefánt Piac Empty A cowboy lassan out of türelem Csüt. Ápr. 18, 2013 5:52 am

Neat

Neat
Fejlődő
Fejlődő

Megcsóválom a fejem, és kezdem inkább szánni a kölyköt. Talán bosszankodásom alább is hagy, ezzel legalább összpontosításomat könnyebb fenntartanom. Továbbra is a fiú szeme közé célzok.
- Most találgatsz, kölyök? Mert még mindig nem jó.
Fejemmel finoman a zakója felé bökök, majd mielőtt lelövetné magát velem, azért egy kis instrukciót is kinyögök neki.
- Szélesre a zakót, a földre a cuccal, aztán mehetsz.
Nincs kedvem hatóságok elől menekülni, de azért érdekel, ki akar pont engem pénzelni. Meg hogy honnan tud rólam. Biztos nem a ficsúrtól, aki még a nevemet sem volt képes megjegyezni. De a tippje becenévnek még nem is lenne rossz.
~ Talán megtartom.
Kissé összébb húzódok. Ha bármivel próbálkozik, kipróbálom rajta a fegyverem. Fejen még úgysem volt alkalmam tesztelni.

Ajánlott tartalomVissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Similar topics

-

» Elefánt Út

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.