Figyelem! Csak 18 év felettieknek!
(Szexuális tartalom)Agnes rövid relaxációját halk kopogás töri meg.
- Igen?
A konyhával egy légterű nappali oldalsó ajtaja nyílik, és megjelenik Agnes egyik embere, Pierre. A ritkás hajú, homlokán kétoldalt kopaszodni kezdő francia volt katona tiszteletteljesen szólal meg.
- Asszonyom, a nőt, akit ide rendelt, elhoztam az egyik kocsival, most a tárgyalóban van.
- Rendben. Pierre, várjon kint. Ha a nővel végeztem, vigye oda, ahova kéri, és utána mára magának sincs több dolga.
- Igen, Asszonyom - mondja szolgálatkészen a férfi.
- Pierre, mi a lány neve?
- Morgana Riley, asszonyom - válaszol Pierre.
- Rendben. Elmehet, Pierre.
A férfi meghajol, majd a konyha felé, a főbejáraton hagyja el a lakást.
A lány a "másik" nappaliban vár. Agnes lakásába két bejárat van, és a második a hivatalos tárgyalások lebonyolítására alkalmas szobába vezet, amit egy kicsi folyosó választ el a lakás többi részétől.
A nő előveszi a mikrokonzolt, felteszi az asztalra és a felvilágosodó asztallapon végigpillant e megjelenő file-okon. Érintésével tologatja a file-okat az üveglapon és kiválogatja, amire a lánynak szüksége lesz, majd felemeli a mikrokonzolt, az üveglap újra elsötétedik, és elindul a tárgyaló felé.
Áthalad a kis folyosón és belép a "másik" nappaliba. A vörös hajú sztriptíztáncos már ott várja. A tompa fények megvilágította elegáns helyiség puha szőnyegpadlójának és kiváló bútorainak környezetében szinte rikítóan kirí a lány.
- Jó estét, Miss Riley. Az én nevem Agnes van den Nacht. Azért igényeltem ma este a jelenlétét, mert egy munkamegbízásom van az ön számára.
Agnes a két, egymással szemközti, sötét huzatú, kényelmesnek tűnő kanapé felé int. A gesztus inkább tűnik utasításnak, mint szívélyességnek.
Maga odasétál a két kanapéhoz és leül az egyikre, elegánsan felkecskézve a lábát. Megvárja, amíg a lány helyet foglal vele szemben, majd egy ujjának finom érintésével megérinti a dohányzóasztal fekete üveglapját. A kijelző felfénylik, néhány file jelenik meg, és Agnes kihalász egyet a többi közül. Egy képet.
- Ez a férfi Alvarez Sánchez Christiano de la Peña, Holdváros rendőrfönöke. Az ő hivatali rangjának folytán van a birtokában egy olyan információ, amire én kíváncsi vagyok. Az ön feladata lesz, hogy ezt megszerezze.
Agnes újabb képeket emel ki a file-ok közül és nagyít ki az asztallapon.
Egy boldog család, két felnőtt és három gyerek, egy spanyol férfi, amint sajtótájékoztatót tart, munkába merülve az irodájában komoly arccal és fürdőruhában a strandon, a gyerekeivel.
- Alvarez Sánchez családapa, három gyermeke van, két fiú és egy lány: Fernando, Jesusmaria, és Penélopé. A férfi azonban nem hűséges házastárs, amikor csak lehet, alkalmi szexuális kapcsolatokkal tölti az idejét. Ez a hobbija.
Agnes rezzenéstelen arccal, nyugodt hangon, tárgyilagosan mondja ezeket, és a legkisebb érzelem jele nélkül pröget vgig egy újabb albumot tele kompromittáló képekkel, amiknek nyilván hatalmas ára lenne a sajtóban. Alvarez Sánchez bekötött szemmelkikötözve, egy latex ruhás szőke nő karjai között, Alvarez Sánchez három vörös tinilány társaságában egy jacuzzi-ban, Alvarez Sánchez hátrahajtott fejjel, átszellemült arckifejezéssel az irodájában, és mivel a képet valószínűleg telével, kívülről fényképezték, a félig elhúzott, sötétítő rolók majdnem kitakarják az asztal mögött alig látszó, barna hajú női fejet a combjai között. A képek hosszú sora folytatódik.
- Az ön feladata az lesz, hogy férkőzzön a férfi bizalmába. A feleség s a gyerekek a hétvégén kikapcsolódni mennek északra, a tengerpartra, és Alvarez Sánchez valószínűleg szívesen veszi egy alkalmi társ jelenlétét ez alatt. Önnek el kell csábítania, a házba kell jutnia, és meg kell szereznie egy memóriakártya tartalmát.
Agnes a kosztüme belső zsebébe nyúl.
- A férfi rendőrségi adatai valószínűleg a dolgozójában lesznek. A városi főkapitányság memóriakártyákon szokta a fontosabb jelentéseket, tájékoztatókat eljuttatni a negyedek kapitányságaira. A memóriakártyák fel vannak címkézve a dátummal és a fontosabb akták címeivel. Önnek egy olyan memóriakártyát kell keresnie, amin szerepel a "KNA" felirat is.
Agnes kiveszi a belő zsebéből, amit keresett. Egy körübelül öt-hat centi hosszú, két centi széles, elegáns eszköz jelenik meg az ujjai között, egy hosszúkás, sötét, vékony lap, mint egy kártya.
- Ezt a másolót kell használnia. Ha egymáshoz érinti a memóriakártyát és a másolót, a másoló majd átveszi a szükséges adatokat. A fekete hátlap vörösen fog világítani.
Agnes leteszi a kis kártyát az asztallapra, kettejük közé.
- Ha a szín kékre vált, kész a másolás. Ha ezzel végzett, hozza vissza nekem ezt az eszközt.
A nő ez után ujjait újra a dohányzó asztal lapjához érinti, és valamit rajzol vagy ír, amikor a vörös hajú lány előtt feltűnik egy tranzakciós alkalmazás, a számlálóban pedig egy olyan összeg jelenik meg, ami jóval több, mint Morgana másfél havi keresete.
- Ennek a kompenzációnak a 25%-át most átutalom önnek előlegként. Tegye fel a kártyáját az asztalra! Ha elvégezte a megbízatást, és visszahozta nekem a kívánt adatokat, utalom a fizetés további részét is.
Ha Morgana felteszi a kártyáját az asztalra, az összeg egy pillanat alatt meg is érkezik a számlájára.
- Van kérdése? - néz a lány szemeibe Agnes, miközben ujjait felkecskézett bal térdén kulcsolja össze.