Hiába a kalap és a gyorsan fogyasztott szesz, egyszerűen nem hagyják abba. Egyre idegesítőbbé válik a lány sikongatása, sőt, sikítása. Nem hagyja magát, de tehetetlenségében sok mást nem tud csinálni, csak kismalac módjára visítani.
- Picsába... - dörmögöm magam elé angolul, délvidéki akcentussal, s lassan felpillantok kalapom alól.
Egyenesen a lány felé nézek, bár két sor izommajom takarja el. Valamelyest még kilátszik az a pénzes figura, aki az egész balhét okozza épp.
Felállok az asztal mellett, majd jó fél percig szívom be a levegőt. Nem tudom, hogyan lehet ilyet csinálni, vagy ez normális-e, de nem is igazán figyelek a történések ilyen részleteire.
Kevéssé finom, kevéssé visszafogott üvöltés rázza meg a helyiséget, ezzel együtt pedig a jelenlévőket is.
- KUSSS LEGYEEN!
Ahogy összerezzentek a pénzember gorillái, olyan tempóban gurulnak aztán dühbe. Nem tudom, hogy mert megzavartam őket, vagy mert magukra - esetleg főnökükre - vették a felszólítást. Minden esetre megindulnak, a lány megszabadul, mert a helyi biztonságiak hátra kísérik. Visszaülök az asztalomhoz, és innám a következőt, de valami beárnyékol. Valamik.
'- Hé!
Nem kell sok tudomány hozzá, hogy sejtsem, mi lesz ebből. Felpillantok, majd ezzel a lendülettel állok is félre székemről. Felkapom az ülőalkalmatosságot, és ahogy elsuhan mellettem a termetes ököl, már csapom is szét tulajdonosának fején. Második agyát odalent egy könnyed, csizmás rúgással illetem, mire mintha meginogna. Persze kap még egyet a gyomrába, és erre aztán tényleg össze dől. A másik kettő tovább néz meglepve, mielőtt ők is felém indulnának.
Nem, mégsem kettő... Mögöttük feláll egy, aki ülve is alig fért el a takarásukban. Meglepve nézek fel rá még így is, hogy távolabb van. Valószínűtlenül nagy.
- Ez meg mi a szart zabált... - dörmögöm ismét magam elé, szintén anyanyelvemen.
Közelít a két szekrény, mögöttük pedig a hegy. Néhány hosszúra nyúlt pillanat választ csak el tőlük.